уторак, 2. децембар 2008.

NINO ROTA ARIJA IZ FILMA KUM




Za Jadranku Jovanović kritčari pišu da poseduje sve što je potrebno pravoj primadoni.
Medjunarodnu karijeru je započela u Milanskoj skali u operama "Andre Šenije" i "Karmen" sa
dirigentima Klaudije Abadom i R. Saiem
Gostovala je širom sveta:Teatar Liceo,Rim,Salcburg, Sevilja, Firenca,Parma, Palermo, Katanija, Kaljari,Trst, Pezaro,Bergamo, Bordo,Nica, Tulon,Dablin, Lisabon,Tokio, Vankuver,Toronto, Meksiko Siti, Palm Bič,Sofija, Bukurešt,Budimpešta, Atina, Rio der Žaneiro, Peking, itd.
Nastupala je dva puta sa Plasidom Domingom u operama "Karmen" i "Adriani Le kuvrer", kao i sa M. Freni i H. Karerasom.
U Skupštini grada Beograda, 1.12.2008,pevala je arije Vivaldija,Gluka, Kovačevića i Nino Rote
iz filma "Kum"koju je na zahtev publike ponovila

Milica Stojković
tekst, kamera i montaža

DARKO PILER "JA IMAM TALENAT"



Da talenat ne može da ostane ne prepoznat, svedoči životni krug malog violiniste iz Knez Mihajlove ulice i njegovog brata Daniela.
Kao mališani, koncertirali su na ulici,uredno odeveni sa stavom pravih koncertista.Svirali sve što su znali i imponovala je ozbljnost malog Darka i Daniela. Kao da su u nekoj prestižnoj svetskoj dvorani a ne na ulici na kojoj su zaradjivali za svoju egzistenciju i školovanje. Bilo je nemoguće da prodjemo pored njih a da ne zastanemo.Darkov stariji brat Daniel,pravi virtuoz na harmonici i dobitnik više evropskih nagrada, izvodio je prave bravure prateći Darka.
Mali Darko je sa mnom otišao, verovatno na prvi koncert u životu, u cenar "Sava" i odslušao koncert Simfonijskog orkestra RTS na kome je kao solista nastupio svetski violinista Mink.Na zahtev publike umetnik je kao dodatak odsvirao 24 kapris od Paganinija.Medjutim oktave mu nisu bile čiste, mali Darko me je munuo i namignuo.Uprkos što je bio sedmogodišnje dete, nepogrešivo je to osetio.Kasnije sam ga predstavila čuvenom Robi Lakatošu koji nam je potvrdio da je Darka slušao dolazeći na svoj koncert Knez Mihajlovom ulicom . Darko je svirao tog zimskog dana i ako je napolju blo ispod nule.

Danas, Darko posle osvojene prve nagrade od 100.000 evra u emisiji "Ja imamtalenat", zajedno sa bratom putuje u Beč. Posle položenog prijemnog ispita primljeni su na Bečki konzervatorijum.Njihove ruke se više neće mrznuti u Knez Mihajlovoj ulici.Predstoji im velika bitka.Biće nam velika čast kada braća Piler budu dolazila u Beograd da koncertiraju .Zato srećno!

Milica Stojković
tekst,kamera i montaža

Нема коментара: